OMGEVING

Gastenverblijf “De Oude Smederij” is gelegen in het Overijsselse dorpje Welsum aan de mooiste rivier van Nederland; de IJssel.

Kenmerkende IJsselhoeven en mooie vergezichten sieren het landschap.

In de kern van het dorp staat een pittoresk kerkje en een molen die vroeger diende als korenmolen, daterend uit 1856. Welsum is een prima uitgangspunt voor diverse aktiviteiten, U kunt eindeloos fiets-of wandelroutes volgen, zowel door de IJsselvallei als over de Veluwe met z’n bossen en uitgestrekte heidevelden. Even met het pontje de IJssel over varen en ontdek het mooie Salland, met z`n oude boerderijen, landgoederen en kastelen.

Te bezichtigen is o.a kasteel Nijenhuis.

Een bezoek aan Deventer, een schitterende oude Hanzestad is zeer de moeite waard, erg leuk is een stadswandeling onder leiding van een gids. Het hele jaar door zijn er diverse evenementen zoals Deventer op stelten, (een internationaal straattheater) de grootste boekenmarkt van Europa en niet te vergeten s`winters het Charles Dickens festijn.

Voor een dagje relaxen bevinden zich op zo`n 15 min. autorijden 2 geweldige wellness resorts; De Veluwse Bron en Thermen Bussloo.

Een verblijf in De Oude Smederij is elk seizoen weer bijzonder, neem de wisselende kleuren van de natuur, de fantastische zonsopkomsten en niet te vergeten de periodes wanneer de IJssel buiten zijn oevers treed zijn spectaculair!